Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 shallot (approx. 30 g)
- 40 g butter
- 10 g extra virgin olive oil
- 320 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see tip)
- 780 g water
-
1
stock cube (for 0.5 l), meat or vegetable
lub 1 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - ½ - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mayonnaise
5 min
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40min
Berry Clafoutis (Anna) Metric
1 Std. 35 Min
Hollandaise sauce
15 min
Steamed rice
25min
Chicken breasts pizzaiola
55 min
Pulled pork with steamed buns
3u.
Pork tenderloin with mustard sauce
30min
Pistachio Chocolate Truffles
6h 15min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Boiled eggs
20min
Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)
30min