Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil
- 430 g bread flour, plus extra to dust
- 340 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 225 g water, room temperature
- 1 tbsp salt
- 1 tsp dried instant yeast (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 864.9 kJ / 206.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 595.6 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Bread with Olives
5 godz. 20 min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Rye sourdough starter powder
24 Std. 10 Min
Sourdough Baguettes
15 godz.
Rye sourdough baguettes
27h 20min
Apple Wheat Starter
72sa 20 dk
Sourdough pizza base
3h 5min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1h 10min
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min
Everyday sourdough loaf
4h 20min