![Rustic Sourdough Bread Rustic Sourdough Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6AD88C23-3455-4BC7-8F7D-3B369C1A43F9/Derivates/4319325b-e72f-4d72-b30e-4a6e5fe34246.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil
- 430 g bread flour, plus extra to dust
- 340 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 225 g water, room temperature
- 1 tbsp salt
- 1 tsp dried instant yeast (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 864.9 kJ / 206.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 595.6 mg
Alternatywne przepisy
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
Sourdough pizza base
3 godz. 5 min
Seeded bread loaf
3 Std. 20 Min
Artisan Bread (Betty) Metric
4h 35 min
Everyday sourdough loaf
4h 20min
Simple Mixing Bread
3 Std. 20 Min
Sourdough Ciabatta
9h 25min
Apple Wheat Starter
72h 20 min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Rye sourdough baguettes
27h 20min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min