Marble sponge slice with peach crème

Marble sponge slice with peach crème

1.3 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 pieces

Składniki

Sponge cake
  • eggs
    4
  • sugar plus 2-3 tbsp extra
    200 g
  • vanilla sugar, homemade
    1 tbsp
  • plain flour
    100 g
  • starch e.g. corn starch or potato starch
    100 g
  • baking powder
    1 tbsp
  • cocoa powder
    1 tbsp
Crème filling
  • gelatine leaves (approx. 15 g)
    8
  • water cold, for soaking gelatine
  • cream, 30-40% fat
    200 g
  • peach halves, canned (weight after draining)
    470 g
  • curd cheese (quark)
    200 g
  • sugar
    40 g
  • vanilla sugar, homemade
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 336 kcal / 1407 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...