Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
- 4 eggs
- 200 g sugar, plus 2-3 tbsp extra
- 1 tbsp vanilla sugar, homemade
- 100 g plain flour
- 100 g starch, e.g. corn starch or potato starch
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
Crème filling
- 8 gelatine leaves (approx. 15 g)
- water, cold, for soaking gelatine
- 200 g cream, 30-40% fat
- 470 g peach halves, canned (weight after draining)
- 200 g curd cheese (quark)
- 40 g sugar
- 1 tsp vanilla sugar, homemade
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagna rolls
1h
DIY fruit dippers
35 min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 Std. 20 Min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6 Std. 10 Min
Checkerboard Sablés (Metric)
2sa 30 dk
Vanilla sauce (crème anglaise)
15 min
Brioche
8h
Antonio Bachour: White Chocolate Raspberry Almond Cake
14 Std. 30 Min
Chocolate Hazelnut Calzone with Bananas
1h 20min
Apple Pie
3h 30min
Cinnamon Rolls
3h
Super Soft Cinnamon Rolls
1h 35min