Spinazie- en tomatenquiche

Spinazie- en tomatenquiche

4.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 stuks

Składniki

Het deeg
  • tarwebloem
    250 g
  • veganistische margarine koud, in stukken, plus extra om in te vetten
    120 g
  • water koud
    60 g
  • fijn zout
    ½ tl
Topping en bereiding
  • veganistische margarine
  • teentjes knoflook
    1 - 2
  • sojabloem volvet, als eivervanger
    30 g
  • water
    60 g
  • zijden tofu uitgelekt
    400 g
  • olijfolie
    30 g
  • voedingsgist
    2 el
  • zetmeel
    1 el
  • fijn zout
    1 tl
  • vers gemalen zwarte peper
    ¼ tl
  • gemalen nootmuskaat
    ¼ tl
  • diepgevroren spinaziebladeren ontdooid, goed uitgelekt, grof gehakt (zie tip)
    200 g
  • broodkruim veganistisch
    2 el
  • kerstomaten gehalveerd
    150 g
  • amandelschilfers
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Białko 11 g
Kalorie 1480 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...