Rabbit stew (Gibelotte)

Rabbit stew (Gibelotte)

4.2 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • shallots cut in halves
    80 g
  • garlic cloves
    2
  • rapeseed oil
    2 tbsp
  • spring onions cut in pieces
    100 g
  • farmhouse bread cut in cubes (2 cm)
    2 slices
  • bacon cubes
    100 g
  • wheat flour
    10 g
  • rabbit, whole, skinless, head removed cut in pieces
    1
  • dry white wine
    100 g
  • fresh white button mushrooms cut in quarters
    400 g
  • bouquet garni
    1
  • water
    420 g
  • chicken stock cube (for 0.5 l)
    1
  • salt
    ½ tsp
  • ground pepper
    2 pinches
  • new potatoes
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 48 g
Kalorie 2387 kJ / 571 kcal
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...