Urządzenia i Akcesoria
Zachte bloemkoolsoep
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porties
Składniki
-
olijfolie20 g
-
ongezouten boter20 g
-
sjalot in stukken (2-3 cm)60 g
-
bloemkoolroosjes (nettogewicht)500 g
-
aardappelen in stukken (1-2 cm)200 g
-
water600 g
-
1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillon1 el
-
gemalen nootmuskaat2 snuifjes
-
olijfolie
-
verse bieslook gesnipperd10 stengels
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
5.2 g
Kalorie
828 kJ /
198 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pompoensoep
35 Min
Broccolisoep
15 Min
Mysterieuze soep
45 Min
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 Min
Broccolisoep met volkoren croutons
40 Min
Aardappel-preisoep
40 Min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min
Romige champignonsoep
20 Min
Romige erwtensoep
40 Min
Romige tomatensoep
25 Min
Romige courgettensoep
25 Min