Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi

Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi

4.6 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 Portionen

Składniki

  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Schmand
    750 g
  • Joghurt, 10% Fett
    300 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (1 Packung)
    45 g
  • Zucker
    150 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 TL
  • Zitronensaft
    75 g
  • Himbeeren, TK aufgetaut
    500 g
  • Kiwis gelb, in Scheiben (2 cm)
    2
  • Minze zum Verzieren
    Zitronenmelisse, zum Verzieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 5 g
Kalorie 1626 kJ / 389 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...