Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 750 g Schmand
- 300 g Joghurt, 10% Fett
- 45 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (1 Packung)
- 150 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 75 g Zitronensaft
- 500 g Himbeeren, TK, aufgetaut
- 2 Kiwis, gelb, in Scheiben (2 cm)
-
Minze zum Verzieren
lub Zitronenmelisse zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1626 kJ / 389 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schichtdessert mit Kirschen
15min
Erdbeer-Bananen-Schoko-Trifle
20min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1h
Quark-Mousse
5 godz.
Marinierte Beeren mit Schmand-Sahne
3 Std.
Erdbeermousse
4h 15min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Erdbeer-Quark-Dessert
15min
Erdbeerquark mit Zitronenmelisse
10min
Quarkcreme mit Doppelkeks und Himbeeren
20min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2h
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45min