Rizoto s parmazánem a jahodami

Rizoto s parmazánem a jahodami

3.5 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porce

Składniki

  • 50 gramů sýru parmazánu na kousky (3 cm)
  • 30 gramů šalotky
  • 30 gramů másla
  • 350 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio), 14-15 minut doba varu
  • 50 gramů růžového vína
  • 400 gramů jahod 300 gramů na tenké plátky
  • 700 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    1 kostka zeleninového bujónu
  • ½ - 1 čajová lžička soli dle chuti
  • 50 gramů ricotty
  • 2 snítky čerstvé bazalky nasekané lístky

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 12 g
Kalorie 2061 kJ / 488 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...