Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g șalote, tăiate jumătăți
- 1 fir tarhon proaspăt, doar frunzele
- 50 g vin alb sec
- 1 lingură oțet de vin (de preferință oțet de tarhon)
- 200 g unt nesărat, tăiat cuburi
- 4 gălbenușuri
- 1 linguriță sare
- 1 priză piper negru măcinat
- Wartości odżywcze
- na 380 g
- Kalorie
- 7666 kJ / 1833 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 192 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Sos Roquefort
20 min
Sos de muștar și mărar
2 Std. 15 Min
Sos olandez
15 min
Mușchi de vită cu sos de parmezan și hrean
55 min
Dressing cu iaurt
5 min
Nuci în amestec cu rozmarin și mirodenii
Brak ocen
Unt cu lămâie și capere
Brak ocen
Omletă cu pui în stil thailandez
50 min
Sos Bordelaise
55 min
Vulcan de ciocolată
2h
Sos Beurre Blanc
20 min
Spaghetti carbonara
40 min