Puten-Auflauf mit Spätzle

Puten-Auflauf mit Spätzle

3.7 982 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    200 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Putenbrustfilet, ohne Haut in Würfeln (2 cm)
    500 g
  • Wasser
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Sahne
    200 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Curry mild
    1 TL
  • Champignons in Scheiben
    250 g
  • Spätzle, frisch aus der Kühltheke
    1000 g
  • Erbsen und Möhren (Abtropfgew. 530 g), abgetropft
    1 Dose
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    3 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 34 g
Kalorie 2450 kJ / 583 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...