Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo

Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo

3.5 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porties

Składniki

  • verse mosselen
    400 g
  • uien gehalveerd
    160 g
  • teentjes knoflook
    2
  • olijfolie
    40 g
  • verse pijlinktvisringen
    200 g
  • paprikamengeling (bv. rood, groen), in stukken (3 cm)
    200 g
  • chorizo in dunne schijfjes
    50 g
  • tomaten uit blik volledig, inclusief sap, grof gehakt
    400 g
  • zout
    1 ½ tl
  • saffraandraadjes (0.1 g)
    2 snuifjes
  • water
    200 g
  • kippenbouillonpasta, huisgemaakt
    ½ tl
    ½ blokje kippenbouillon (voor 0,5 l)
  • witte korte korrel rijst, voor soepen enz. 13 min kooktijd (zie tip)
    350 g
  • rauwe garnalen, gepeld
    50 g
  • citroen in partjes, voor bij het serveren
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Kalorie 377 kcal / 1593 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...