Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kokos-Blondie
- 200 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 4 Eier
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken (1 cm)
- 80 g Zucker
- 1 Orange, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Mehl
- 100 g Mandeln, gemahlen
- 100 g Kokosraspeln
- 2 TL Backpulver
Schokoganache und Fertigstellung
- 150 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 30 g Karamell-Sirup
- 70 g Butter, in Stücken
- 60 g Sahne
- Fleur de Sel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 69 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
No-Bake-Tarte mit Trauben
4h
Erdbeer-Scones
40 min.
Erdnuss-Karamell-Tarte
3h 10 min.
Aprikosen-Cheesecake
7h
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2h 30min
Nussecken-Tarte
4 Std. 30 Min
Dominostein-Torte
5h 30 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
New York Zimt-Cheesecake mit Schokoganache
10 Std.
Bratapfel-Käsekuchen
10h 20min
Schokoladigster Schokokuchen (Death by chocolate)
4h
Schokoladen-Mandel-Tarte
45 min.