Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache

Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache

4.2 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
20 Stücke

Składniki

Kokos-Blondie
  • weiße Kuvertüre in Stücken
    200 g
  • Eier
    4
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken (1 cm)
    100 g
  • Zucker
    80 g
  • Orange, unbehandelt Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Mehl
    50 g
  • Mandeln, gemahlen
    100 g
  • Kokosraspeln
    100 g
  • Backpulver
    2 TL
Schokoganache und Fertigstellung
  • Zartbitter-Kuvertüre in Stücken
    150 g
  • Karamell-Sirup
    30 g
  • Butter in Stücken
    70 g
  • Sahne
    60 g
  • Fleur de Sel zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 69 mg
Białko 5 g
Kalorie 1104 kJ / 264 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...