Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 105 g de jocoque seco
- 300 g de yoghurt natural, sin azúcar
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 20 g de aceite de oliva extra virgen, y un poco más para decorar
Kofta
- 20 g de hojas de perejil fresco
- 155 g de cebolla blanca, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 1 ½ cdita de sal fina
- ¾ cdita de comino en polvo
- 1 cda de chile chipolte, seco molido
- ½ cdita de pimienta negra molida
-
1000
g de carne molida de cordero
lub 1000 g de carne molida de res - aceite para freír, el necesario
Decoración
- 6 piezas pan pita
- 1 lechuga francesa, deshojada
- 2 jitomates guaje, rebanados
- ½ pepino, con piel y en rebanadas delgadas
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 12828 kJ / 3054 kcal
- Białko
- 258 g
- Węglowodany
- 330 g
- Tłuszcz
- 96 g
- Błonnik
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacos de lechuga con pollo
30min
Poke bowl de atún spicy
30min
Albóndigas Griegas con tzatziki low carb
30min
Pollo con ajonjolí
40min
Fattoush
30min
Sushi cakes
1h
Tabule
30min
Tacos de pollo al pastor
45min
Bocados de pulled pork con ensalada de col
14h
Keppe charola
1 Std. 40 Min
Nasi goreng (arroz frito)
40min
Bowl de pollo Shawarma
1h