咖喱扁豆配蒸南瓜

咖喱扁豆配蒸南瓜

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 人份

Składniki

  • 干燥的茴香籽 (10克)
    3 满茶匙
  • 香菜籽 (10克)
    4 满茶匙
  • 1 ½ 茶匙
  • 香菜 多备一些装饰用
    30 克
  • 新鲜去皮椰子肉 (opcjonalnie) 切块(2-3厘米)
    50 克
    3 满汤匙 椰丝, (15克)
  • 黄油 切块
    80 克
  • 洋葱 切块
    300 克
  • 蒜头
    2 瓣
  • 红辣椒粉
    ½ - ¾ 茶匙
    1 - 2 根 新鲜青辣椒, (长6-8厘米),去籽
  • 南瓜 去籽,切8块
    1000 - 1200 克
    1000 - 1200 克 冬南瓜, ,去籽,切8块
  • 小扁豆 绿、褐或深色扁豆
    300 克
  • 1000 克
  • 罐装烤红甜椒 粗切丁(1-2厘米)
    250 - 300 克
  • 法式酸奶油 (opcjonalnie)
    130 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 13 g
Kalorie 1504 kJ / 358 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 10.3 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...