甜菜根汤配香草丸子

甜菜根汤配香草丸子

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 人份

Składniki

香草丸子
  • 新鲜综合香草 (如:罗勒, 欧芹、野蒜、细香葱, 混合软叶香草),只取叶子
    10 - 15 克
  • 牛奶
    200 克
  • 黄油 切块
    60 克
  • ¾ 茶匙
  • 豆蔻粉 (opcjonalnie)
    ¼ 茶匙
  • 粗粒小麦粉(任何麦类)
    150 克
  • 黄油 多备一些涂抹用
  • 蛋液
    1 颗
甜菜根汤
  • 甜菜根 去皮,切块
    500 克
    500 克 熟甜菜根, ,切块
  • 700 克
  • 白葡萄酒
    150 克
  • 蔬菜高汤酱
    2 满茶匙
    2 块 蔬菜高汤块
  • 面粉
    25 克
  • ½ - 1 茶匙
  • 豆蔻粉
    2 小撮
  • 黑胡椒粉
    1 小撮
  • 稀奶油
    100 克
  • 白葡萄酒醋 (opcjonalnie)
    1 汤匙

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 7 g
Kalorie 1386 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...