Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jablka v páře
- 4 jablka (cca 150 gramů každé), např. braeburn, golden delicious, fuji, royal gala, oloupaná nebo neoloupaná
- 2 - 3 polévkové lžíce citrónové šťávy (25 gramů)
- 500 gramů vody
Omáčka sabayon
- 50 gramů cukru, krystalu
- 1 vejce
- 3 žloutky
- 160 gramů cideru, suchého
- 2 čajové lžičky skořicového cukru, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryba s bramborami a rajčatovou omáčkou
50 menit
Vejce na páře á la flamenca
25min
Polenta s čedarem
15 menit
Barevné perníčky s marcipánem
Brak ocen
Polenta s hříbky
55 Min
Hrušky v páře s kořeněnou čokoládovou polevou
40min
Čokoládový sorbet se sladkým mátovým pestem
4sa 20 dk
Kuličky s jehněčím masem a fetou
30min
Fenyklové lodičky plněné kuskusem
1h
Filety z pražmy na paprikovém lůžku
25min
Vanilková omáčka (Crème Anglaise)
15 menit
Kuřátkový chlebíček
2 Std.