Kapusta plněná žampióny s hříbkovou omáčkou (golabki)

Kapusta plněná žampióny s hříbkovou omáčkou (golabki)

4.4 10 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porce

Składniki

  • 1400 gramů vody
  • 8 kapustových listů
  • 200 gramů rýže
  • 100 gramů cibule na kousky
  • 500 gramů žampiónů napůl
  • 30 gramů másla
  • 1 čajová lžička soli podle chuti
  • 1 špetka pepře černého, mletého podle chuti
  • 1 kostka bujónu
  • 100 gramů taveného sýru
  • 20 gramů hladké mouky
  • 1 polévková lžíce smetany 30% tuku
  • 10 gramů hříbků, sušených předem namočených (1 hodinu)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 11 g
Kalorie 1364 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...