花椰菜凍&雞茸玉米巧達湯

花椰菜凍&雞茸玉米巧達湯

5.0 1 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 人份

Składniki

花椰菜凍
  • 500 克
  • 綠花椰菜
    400 克
  • 奶油 少許,刷油用
  • 蛋 (每顆重約53-63克)
    4 顆
  • 鮮奶油 (脂肪含量約30%)
    150 克
  • 1 - 1 ½ 茶匙
  • 黑胡椒粉 依個人喜好調整
    ¼ 茶匙
  • 肉豆蔻粉
    1 小撮
雞茸玉米巧達湯
  • 蒜頭
    2 粒
  • 洋蔥 切塊
    140 克
    140 克 紅蔥頭, ,切塊
  • 奶油 切塊
    60 克
  • 罐裝玉米粒 瀝乾水份
    280 - 320 克
  • 去皮去骨雞胸肉 切塊(約 3 公分)
    350 - 400 克
  • 900 克
  • 雞湯醬
    2 茶匙
    2 塊 雞湯塊
  • 新鮮青辣椒 (opcjonalnie) (如:墨西哥辣椒),去籽、切碎
    1 枝
  • 鮮奶油
    200 - 300 克
    200 - 300 克 酸奶油
  • ½ 茶匙
  • 孜然粉
    ½ 茶匙
  • 甜紅椒粉
    ½ 茶匙
  • 新鮮香菜 只取葉子、切碎
    2 大匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 19 g
Kalorie 1537 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...