Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1780 克 水
- 15 克 醬油
- 45 克 清酒
- ¾ 茶匙 鹽
- 20 克 小干貝 ,乾干貝,浸泡30分鐘
- 200 克 米 ,洗淨,瀝乾,浸泡30分鐘
- 5 克 白芝麻油
- 200 克 豬五花火鍋肉片 ,切約2公分寬
- 50 克 紅蘿蔔 ,切圓片,再切成¼
- 100 克 鴻喜菇 ,切除底部,切半
- 90 克 新鮮玉米筍 ,切段
- 85 克 紅味噌
- 1 個 高湯包 ,市售或自製,詳見要訣
- 150 克 油豆腐 ,切條
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2718.7 kJ / 649.8 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 2167.3 mg