Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 蒜頭
- 15 克 新鮮紅辣椒
- 3 大匙 魚露
- 3 大匙 糖
- 4 大匙 甜辣醬
- 5 大匙 檸檬汁
- 1 茶匙 羅望子醬
- 1200 克 水
- 150 克 乾米線, 泡水10-15分鐘備用
- 8 隻 草蝦, 去殼
- 200 克 花枝, 切圈
- 60 克 洋蔥, 切絲, 泡冰水備用
- 120 克 小黃瓜, 切絲, 泡冰水備用
- 80 克 小蕃茄, 切半
- 新鮮香菜, 適量
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1290 kJ / 309 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g