Wersje kompatybilne
Cake de yogur con pepitas de chocolate (sin gluten)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de harina sin gluten
- 50 g de fécula de maíz certificada sin gluten
- 150 g de azúcar moreno
- 1 cucharada de psyllium
- 1 ½ cucharaditas de levadura química en polvo
- ½ cucharadita de bicarbonato
- ½ cucharadita de sal
- 200 g de yogur griego
- 80 g de mantequilla (y algo más para engrasar)
- 2 huevos (L)
- 100 g de pepitas de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 971 kJ / 232 kcal
- Białko
- 3.05 g
- Węglowodany
- 32.52 g
- Tłuszcz
- 9.97 g
- Błonnik
- 2.12 g
Alternatywne przepisy
Minicakes de yogur (sin gluten)
40 Min
Pizza tropical sin gluten
1 Std.
Scones sin gluten
30 min
Pizza de gorgonzola, jamón y patata (sin gluten)
2h 50 min
Magdalenas de limón (sin gluten)
1 godz. 15 min
Bizcocho genovés (sin gluten)
1 godz. 10 min
Pizza "de la pizzería" sin gluten
2h 50 min
Tarta de zanahoria sin gluten (carrot cake)
2 Std.
Cookies de chocolate (sin gluten)
1h 30 min
Crêpes sin gluten
45 Min
Bizcocho de galletas y chocolate (sin gluten)
35 Min
Tortitas sin gluten
40 Min