Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 500 g Milch
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht (ca. 50 g)
- 40 g Speisestärke
Teig
- 375 g Butter, weich, in Stücken
- 375 g Zucker
- 6 Eier
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 300 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 75 g Speisestärke
- 1 ½ TL Backpulver
Buttercreme
- 250 g Butter, weich, in Stücken (Zimmertemperatur)
Schokoguss
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 20 g Kokosöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2610 kJ / 624 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Schokoladen-Torte
3 godz. 20 min
Schwarzwälder Kirschtorte
10h 30min
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 Std.
Oster-Biskuitrolle
9 Std. 30 Min
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 Std.
Schoko-Sahne-Schichttorte
2u. 15min
Kokostorte
7 godz. 30 min
Schwarzwälder Kirschrolle
1 Std. 30 Min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 Std.