Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de azúcar refinada
- 180 g almendras fileteadas
Pasta sable
- 115 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de sal fina
- 175 g de harina
- de frijoles negros, los necesarios para hornear
Relleno
- 80 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- ½ cucharadita de vainilla
- 1 limón amarillo, la ralladura
- 2 yemas de huevo a temperatura ambiente
- 3 claras de huevo, a temperatura ambiente
- 200 g de queso ricotta
- frambuesa, las necesarias para decorar
- fresa, las necesarias para decorar
- de zarzamoras, las necesarias para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1861 kJ / 443 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de pera y almendra
25 min.
Clafoutis de frutos rojos
1 godz. 30 min
Mousse de mamey
2óra
Peras con chocolate y chile morita
40 min
Tarta de Santiago
45 min
Tarta de mamey y chocolate con crema pastelera
46 min
Tarta de peras y almendra
1h 20min
Pay de camote enmielado
1 godz. 40 min
Clafoutis de higo
1 godz. 30 min
Tarta de maracuyá
4h
Pastel de choco nuez
50min
Tarta de chocolate blanco con frambuesas
2óra