麻婆豆腐

4.1 9 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 人份

Składniki

  • 蒜头
    3 瓣
  • 菜籽油
    30 克
  • 牛肉肉糜
    100 克
  • 红辣椒粉 辣椒面
    2 克
  • 豆瓣酱 选用郫县豆瓣酱
    20 克
  • 豆豉
    1 - 2 克
  • 豆腐 切2x2厘米小块
    300 克
  • 料酒
    10 克
  • 140 克
  • 生抽
    10 克
  • 白砂糖
    1 小撮
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 老抽
    2 - 3 克
  • 勾芡用
    20 克
  • 玉米淀粉 勾芡用
    5 克
  • 蒜苗 切末,装饰用
    适量
  • 花椒粉
    1 - 2 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 人份

Sód 1372.4 mg
Białko 47 g
Kalorie 3533 kJ / 844.4 kcal
Tłuszcz 65.6 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...