Urządzenia i Akcesoria
麻婆豆腐
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 人份
Składniki
-
蒜头3 瓣
-
菜籽油30 克
-
牛肉肉糜100 克
-
红辣椒粉 辣椒面2 克
-
豆瓣酱 选用郫县豆瓣酱20 克
-
豆豉1 - 2 克
-
豆腐 切2x2厘米小块300 克
-
料酒10 克
-
水140 克
-
生抽10 克
-
白砂糖1 小撮
-
白胡椒粉1 小撮
-
老抽2 - 3 克
-
水 勾芡用20 克
-
玉米淀粉 勾芡用5 克
-
蒜苗 切末,装饰用适量
-
花椒粉1 - 2 茶匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 人份
Sód
1372.4 mg
Białko
47 g
Kalorie
3533 kJ /
844.4 kcal
Tłuszcz
65.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
21.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
世界
34 Przepisy
Chiny
Chiny