Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Mehl
- 75 g Butter, kalt, in Stücken
- 75 g Zucker
- 1 Eigelb
- 1 TL Backpulver
Belag
- 600 g Beeren, gemischt, TK
- 800 g Milch
- 200 g Sahne
- 230 g Milchreis
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 3 Blätter Blattgelatine, weiß
- 2 Pck. Tortenguss, rot
- 250 g Obstsaft, rot
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1487 kJ / 355 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.
Mutzenmandeln mit Marzipan
1 godz. 20 min
Lübecker Nusstorte
4 godz. 15 min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5h
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1 godz. 20 min
Frischkäsetorte ohne Backen
5h
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3h 10min
Kirsch-Marzipan-Muffins
45 Min
Apfelkuchen satt
1 Std. 30 Min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min
Himbeer-Frischkäse-Torte
2 Std. 30 Min