Urządzenia i Akcesoria
Reistorte mit Roter Grütze
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Mehl150 g
-
Butter kalt, in Stücken75 g
-
Zucker75 g
-
Eigelb1
-
Backpulver1 TL
Belag
-
Beeren, gemischt, TK600 g
-
Milch800 g
-
Sahne200 g
-
Milchreis230 g
-
Zucker120 g
-
Salz1 Prise
-
Blattgelatine weiß3 Blätter
-
Tortenguss, rot2 Pck.
-
Obstsaft rot250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1487 kJ /
355 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Moin Hamburg!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 godz.
Zitronen-Joghurt-Torte
6 godz. 30 min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 godz.
Aprikosen-Frischkäse-Kuchen
4 godz.
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 godz. 10 min
Schwarzwälder Waffeln
45 min
Himmelstorte
1 godz. 40 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.