Apricot Danish Pastries

Apricot Danish Pastries

4.7 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
9 pieces

Składniki

  • quick puff pastry, homemade (see tip)
    490 g
  • granulated sugar
    50 g
  • blanched almonds
    50 g
  • unsalted butter soft
    50 g
  • plain flour for dusting
  • medium egg beaten
    1
  • tinned apricot halves drained
    9
  • apricot jam mixed with 1 tsp hot water, for glazing
    30 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 141 kcal / 590 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 13.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...