Urządzenia i Akcesoria
Apricot Danish Pastries
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
9 pieces
Składniki
-
quick puff pastry, homemade (see tip)490 g
-
granulated sugar50 g
-
blanched almonds50 g
-
unsalted butter soft50 g
-
plain flour for dusting
-
medium egg beaten1
-
tinned apricot halves drained9
-
apricot jam mixed with 1 tsp hot water, for glazing30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2.5 g
Kalorie
590 kJ /
141 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Clotted Cream and Strawberry Ice Cream
24 godz.
Eccles Cakes
1 godz. 45 min
Quick puff pastry
2 godz.
Millionaire's Chocolate Tart
2 godz. 20 min
Banana Cream Pie
4 godz. 15 min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 godz. 45 min
Mini Choux with Strawberries
2 godz. 10 min
Crusted Pâté (Spain)
10 godz.
Dundee Cake
3 godz. 10 min
Chilled Chocolate Orange Tart
6 godz. 25 min
Christmas Gingerbread (Poland)
1 godz. 25 min
Cottage Loaf
3 godz. 30 min