Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para la marinada
- 500 g de carne de borrego, en trozos
- 50 g de vino tinto
- 4 hojas de laurel, secas
- 1 cucharada de sal gruesa
- 1 cucharadita de pimienta negra recién molida
- 1 cucharadita de paprika
- 15 g de perejil fresco
- 15 g de ajo
- 7 clavos de olor
Para la cocción del borrego
- 125 g de cebolla
- 25 g de aceite de oliva
- 15 g de perejil fresco, en rama
- 400 g de agua
- 220 g de papas cambray
- 1 cucharada de sal gruesa
- 5 rebanadas de pan, tostado
- Wartości odżywcze
- na 3 porciones
- Kalorie
- 2302 kJ / 548 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde cruda
5 Min
Rebanadas de helado de piña y coco
Brak ocen
Pollo entero a la cerveza
Brak ocen
Pera en mitades al vapor (200-400 g) en cestillo
20 Min
Cebolla picada
5 Min
Salsa borracha
20 Min
Recado rojo
5 Min
The passion fruit and pisco sour drink (Andrés Madrigal)
174h
Gordita de chicharrón
30min
Camarones al vapor
15 Min
Papas cambray al vapor (700-1200 g) en Varoma
45min
Chimichurri de jalapeño y albahaca
10 Min