Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut Ice Cream
- 800 g tinned coconut milk (2 x 400 g tins)
- 150 g granulated sugar
- 2 Tbsp coconut milk powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 - 2 Tbsp rum, to taste
Ginger Biscuits
- 20 g granulated sugar
- 80 g vegan butter, diced
- 110 g dark brown sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 110 g plain flour
- ¾ tsp bicarbonate of soda
- ⅛ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground ginger
- ¾ tsp ground cinnamon
- ⅛ tsp ground nutmeg
Pineapple Sauce
- 200 g pineapple, cut in pieces (2-3 cm)
- 100 g pineapple juice
- 80 g dark brown sugar
Assembly
- 100 g pineapple, cut in pieces, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2101.6 kJ / 502.3 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 84.7 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 233.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Stuffed Chicken with Cumin Rice and Ribbon Vegetables
45 min
Chai Vanilla Mocktail
45 min
Fried Chives Pockets
45 min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 Std. 45 Min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1h 25min
Frozen Negroni
3h 15min
Lemon and Poppy Seed Clafoutis
Brak ocen
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20min
Caramel Pecan Macarons
2 godz. 15 min
Plum and Blackberry Smoothie
5 min
Banana Ice Cream with Salted Caramel Sauce
15 Min
Whole Apple Jam
4h