Urządzenia i Akcesoria
Pineapple and Coconut Ice Cream Sundae
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz.
8 portions
Składniki
Coconut Ice Cream
-
tinned coconut milk (2 x 400 g tins)800 g
-
granulated sugar150 g
-
coconut milk powder2 Tbsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
rum (opcjonalnie) to taste1 - 2 Tbsp
Ginger Biscuits
-
granulated sugar20 g
-
vegan butter diced80 g
-
dark brown sugar110 g
-
natural vanilla extract½ tsp
-
plain flour110 g
-
bicarbonate of soda¾ tsp
-
fine sea salt⅛ tsp
-
ground ginger¾ tsp
-
ground cinnamon¾ tsp
-
ground nutmeg⅛ tsp
Pineapple Sauce
-
pineapple cut in pieces (2-3 cm)200 g
-
pineapple juice100 g
-
dark brown sugar80 g
Assembly
-
pineapple cut in pieces, for serving100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
233.4 mg
Białko
3 g
Kalorie
2101.6 kJ /
502.3 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
84.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pears in Orange Syrup
30 min
Alcohol-free Berry Mojito
5 min
Skinny Lemon Ginger Sour
15 min
French Onion Soup
1 godz.
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts
15 min
Jerk Spice Rub
Brak ocen
Korean Glass Noodles with Stir Fried Vegetables (TM5)
Brak ocen
Vegan Orange and Coconut Cake
2 godz. 40 min
Yoghurt Cake
1 godz.
Strawberry Champagne Cocktail with Mini Savoury Cheesecakes
3 godz. 40 min
Kimchi
51 godz.
Korean Ramen with Tofu
50 min