蒜蓉开背虾

蒜蓉开背虾

4.1 17 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 人份

Składniki

  • 蒜头
    30 克
  • 粉丝 泡水后沥干,约重300克
    120 克
  • 新鲜的虾 去虾线,开背
    250 克
  • ¼ 茶匙
  • 料酒
    2 茶匙
  • 豉油皇酱汁 美善品自制
    20 克
    20 克 生抽
  • 麻油
    15 克
  • 切葱花
    10 克
  • 蒸煮用
    500 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 12 g
Kalorie 894 kJ / 213 kcal
Tłuszcz 4.9 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 30.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...