麻婆豆腐

麻婆豆腐

3.8 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 人份

Składniki

  • 肉碎
    100 克
  • 酱青
    1 汤匙
  • 白胡椒粉
    1 茶匙
  • 绍兴花雕酒
    1 茶匙
  • 蒜瓣
    3 个
  • 食油
    2 茶匙
  • 嫩豆腐 约2盒,切块(约1.5公分)
    600 克
  • 蚝油
    2 汤匙
  • 辣豆瓣酱 如:郫县豆瓣酱
    2 汤匙
  • ¼ 茶匙
  • 麻油
    1 茶匙
  • 青葱 切葱花,装饰用
    2 小支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 13 g
Kalorie 612 kJ / 146 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...