Urządzenia i Akcesoria
麻婆豆腐
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 人份
Składniki
-
肉碎100 克
-
酱青1 汤匙
-
白胡椒粉1 茶匙
-
绍兴花雕酒1 茶匙
-
蒜瓣3 个
-
食油2 茶匙
-
嫩豆腐 约2盒,切块(约1.5公分)600 克
-
蚝油2 汤匙
-
辣豆瓣酱 如:郫县豆瓣酱2 汤匙
-
盐¼ 茶匙
-
麻油1 茶匙
-
青葱 切葱花,装饰用2 小支
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
13 g
Kalorie
612 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix®️ 烹饪体验餐单
33 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy