![Fondant Fondant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50274D81-9FCC-4976-804A-25DCDAF4070A/Derivates/6FA02899-D92A-49A6-9448-00F3FAC83BC4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fondant
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra for dusting (see Tips)
Colouring fondant
- natural food colouring of choice (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 12442 kJ / 2962 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 0.04 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 185.3 mg
Alternatywne przepisy
Marshmallow icing
7h 40 min
Royal icing (sugar glaze)
5min
Icing sugar
10 Min
Buttercream icing
10 Min
Buttercream icing
5min
Glacé icing
5min
Strawberry and rose water macarons
2 Std. 50 Min
Royal icing
5min
Salted caramels
4h 40min
Vanilla bean marshmallows
2h 15min
Simple butter biscuits
3 godz. 20 min
Chocolate ganache
20 Min