Ramen (vegan)

Ramen (vegan)

4.9 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di radice fresca di zenzero
    5 g
  • di cipolla dorata a pezzi
    120 g
  • di brodo vegetale
    1500 g
  • di pasta di miso
    3 cucchiaini
  • di sciroppo di acero
    1 cucchiaino
  • di salsa tamari
    1 cucchiaino
  • di succo di lime
    10 g
  • di olio di sesamo
    15 g
  • di salsa di soia
    30 g
  • carote a fette lunghe (0.5 cm)
    2
  • zucchine a fette lunghe (0.5 cm)
    2
  • cavoli cinesi baby, in quarti
    2
  • di tofu a fette (0.5 cm)
    150 g
  • di funghi shiitake secchi ammollati in acqua per 5 ore
    20 g
  • di noodles per ramen secchi
    200 g
  • cipollotto verde a rondelle sottili
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 367 kcal / 1535 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 52.2 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...