Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eier, Größe L
- 190 g Zucker
- 120 g Milch
- 1 TL Vanilleextrakt
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 200 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 90 g Maismehl
- 1 Prise Salz
- 280 g Trauben, rot, kernlos
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Kaffeegugelhupfe
1 godz. 30 min
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1 godz. 30 min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 Std.
Früchtekuchen
3h 10min
Aprikosengugelhupf
2 Std.
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1 Std.
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 godz. 30 min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 godz. 10 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1 Std. 40 Min
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2 Std.
Heidelbeerkuchen vom Blech
1 godz. 45 min