Urządzenia i Akcesoria
Mango Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1000 g
Składniki
-
Piment1 TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen½ TL
-
Muskat, gerieben½ TL
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Nelkenpulver¼ TL
-
Zucker250 g
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)20 g
-
Knoblauchzehe1
-
rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt1
-
Zwiebeln geviertelt80 g
-
brauner Zucker150 g
-
Weißweinessig100 g
-
Salz¼ TL
-
Sultaninen100 g
-
Mango, reif in Würfeln (1 cm)350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1000 g
Białko
9 g
Kalorie
9540 kJ /
2280 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
555 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mango-Chutney
1 Std.
Süß-scharfes Mangodressing
10 Min
Cranberry-Rosmarin-Chutney
40 Min
Gelbes Ketchup
45 Min
Aprikosen-Curry-Sauce
35 Min
Petersilien-Erdnuss-Pesto
10 Min
Dukkah
20 Min
Asiatische Pflaumensauce
25 Min
Aprikosen-Ketchup
45 Min
Tamarinden-Paste
15 Min
Grüne Currypaste
25 Min
Dynamite-Sauce mit Koriander
10 Min