苏式榨菜鲜肉月饼

苏式榨菜鲜肉月饼

4.3 17 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
20 个

Składniki

油酥面团
  • 低筋面粉
    200 克
  • 猪油
    100 克
水油皮面团
  • 低筋面粉
    320 克
  • 猪油
    120 克
  • 糖粉
    20 克
  • 90 克
鲜肉内馅
  • 榨菜 提前泡水去除盐分沥干
    140 克
  • 猪肉肉糜
    400 克
  • 15 克
  • 2 茶匙
  • 老抽
    10 克
  • 料酒
    10 克
  • 切细末
    4 支
  • 麻油
    10 克
组合
  • 蛋黄 打成蛋液
    2 颗
  • 白芝麻 装饰用
    适量

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 个

Sód 590.1 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1194.7 kJ / 285.8 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...