Patatas chafadas con mantequilla de ajo y perejil

Patatas chafadas con mantequilla de ajo y perejil

4.6 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

  • 30 g de queso parmesano
  • 550 g de agua
  • 1000 g de patatas de guarnición
  • 4 dientes de ajo
  • 8 - 10 ramitas de perejil fresco
  • 120 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 30 g de aceite de oliva (y algo más para la bandeja)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 341 kcal / 1428 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 30.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 126.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...