Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing (see Tips)
- 200 g raw hazelnuts, skins on
- 200 g dark chocolate, broken into pieces
- 150 g brown sugar (see Tips)
- ½ tsp baking powder
- 5 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp maca powder, for dusting (optional) (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1562.1 kJ / 371.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 158.6 mg
Alternatywne przepisy
Coconut oat biscuits
45 min
Apple and date cake
1h 30min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Hazelnut banana bread
1h 15 min
Pickled fruit salad with honey labne
27 Std. 20 Min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2 Std. 10 Min
Chocolate cake with lime cream
1h 5 min
Two-layer chocolate cake
3h 20 min
Quick almond biscuits
35 min
Santiago cake
1h 20 min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30 min
Choc chunk and pomegranate oatmeal cookies
45 min