Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jogurtová pěna
- 25 gramů cukru moučky
- 2 bílky
- 1 špetka soli
- 300 gramů řeckého jogurtu
- 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
Domácí ovocný sirup
- 220 gramů cukru krupice
- 30 gramů vody
- 500 gramů ovoce, např. jahod, meruněk, broskví, blum, třešní - vypeckovaného, na kousky
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1478 kJ / 353 kcal
- Białko
- 4.63 g
- Węglowodany
- 79.68 g
- Tłuszcz
- 2.95 g
- Błonnik
- 2.38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ananasový džus se zázvorem
15min
Limetkovo-zázvorová limonáda
1h 10min
Vrstvený dezert s rebarborou a jahodami
30 min
Slezské pirohy se škvarky a česnekem
45 min
Mražený šlehačkový dort s malinami
4 Std. 10 Min
Jogurtový cheesecake
8h
Čokoládový mousse s vůní pomeranče a skořice
2h 20min
Irská káva
20min
Květy černého bezu smažené v těstíčku
30 min
Mini cheesecaky s jahodami
50 Min
Mangový stimul
10min
Rajčatový džem
50 Min