Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 600 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 375 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 250 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 4 œufs
- 90 g de marsala sec
Le glaçage
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 120 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 30 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2506.8 kJ / 602.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Dacquoise praliné-chocolat
50 Min
Cheesecake à la framboise
3h 30min
Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve
1 Std. 30 Min
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1 Std.
Couronne fruitée
6 Std.
Bouchées chocolat et noix
25 Min
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45 Min
Brownie
45 Min
Croquant au chocolat
16 Std. 20 Min
Glaçage miroir au chocolat noir
12h
Wedding cake aux fraises
2 Std. 15 Min
Délice chocolat-coco
1 Std. 30 Min