Urządzenia i Akcesoria
Pilau rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
Rice
-
basmati rice350 g
-
water1000 g
-
salt (optional)1 tsp
Pilau
-
brown onion (approx. 120 g), cut into halves1
-
ghee (see Tips)35 g
-
cinnamon quill1
-
cardamom pods (green), crushed6
-
cumin seeds1 tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
salt½ tsp
-
fresh curry leaves3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
839.1 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
792.3 kJ /
188.5 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Lamb saag
1 godz. 30 min
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Madras curry powder
15 min
Bombay aloo
40 min
Lamb dhansak
25 godz. 45 min
Ginger paste
15 min
Garlic paste
20 min
Tarka dal
30 min
Coriander chilli chutney
5 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Cucumber and mint raita
30 min