Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
- 350 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt (optional)
Pilau
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 35 g ghee (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 6 cardamom pods (green), crushed
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ tsp salt
- 3 fresh curry leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 792.3 kJ / 188.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 839.1 mg
Alternatywne przepisy
Tarka dal
30min
Sabji (vegetable) curry
30min
Cucumber and mint raita
30min
Pilau rice using rice mode
40min
Sambhar
1h 30min
Parathas
1h 30min
Coriander chilli chutney
5min
Biryani
1 Std. 25 Min
Amritsari dal
26 godz.
Pilaf with fragrant tarka
1h 20min
Potato karakari
50min
Jeera rice (Cumin rice)
20min