Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh ginger, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp salt
- 50 g olive oil, plus extra for preserving (approx. 30 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2114 kJ / 503 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 2244 mg
Alternatywne przepisy
Tandoori paste
5 min
Everyday Indian curry paste
30 min
Peri peri spice mix
5 min
Garam masala powder
5 min
Garlic paste
20 min
Curry powder
10 min
Thai red curry paste
15 min
Garam masala
10 min
Tandoori chicken
45 min
Madras curry powder
15 min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Masala bread rolls
1 Std. 15 Min