Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 fatias de presunto
- 30 g manteiga
- 2 dentes de alho
- 350 g couve-portuguesa cortada em pedaços
- 1 folha de louro
- 500 g batata-doce cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1100 g água
- 100 g natas
- 15 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 968 kJ / 231.4 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 875 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45 min
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30 min
Sopa de feijoca com agrião
40 min
Sopa de legumes
35 min
Sopa gratinada de feijão e cebola
45 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa primavera
40 min
Sopa da horta
55 min
Sopa de cenoura e canónigos
35 min
Sopa de nabo e espinafres
45 min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min