![Ginger Garlic Steamed Whole Fish Ginger Garlic Steamed Whole Fish](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE829E07-642C-4D1B-8FE3-3221E91B98F2/Derivates/4758514F-6F2E-40E3-B4B2-12F0418BD063.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 green onions (4 whole, 2 cut into pieces)
- 2 whole fish, gutted, cleaned, e.g. Branzino (approx. 24-32 oz total)
- 1 tsp salt
- 2 ½ oz ginger, peeled (2 oz thinly sliced, 0.5 oz cut into ¼ in. pieces)
- 6 garlic cloves
- ½ oz cilantro leaves
- ½ tsp dried chili flakes, to taste
- 1 tbsp black bean chili sauce
- 2 tsp rice wine
- 2 tsp sesame oil
- 20 oz water
- fresh cilantro leaves, to garnish
- 1 lime, cut into wedges
- Chinese chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
Lemongrass Chicken Soup
50 Min
Tom Yum Goong
30min
Stir-Fried Vegetables
15 dk
Spicy Soy Sauce Chicken
30min
Steamed Whole Fish
45 Min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 Min
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40 Min
Curry Fish
35 Min
Savory Rice Porridge (Congee)
35 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30min