Pistachio Macarons with Pistachio Ganache

3.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 pieces

Składniki

Pistachio Ganache
  • pistachio nuts, unsalted, shelled
    50 g
  • white chocolate small pieces or callets
    140 g
  • double cream
    70 g
  • unsalted butter diced
    70 g
  • natural almond extract
    2 drops
Pistachio Macarons
  • blanched almonds (see tip)
    80 g
  • icing sugar (see tips)
    100 g
    100 g icing sugar, (see tips)
  • vinegar for degreasing mixing bowl
  • egg whites (see tip)
    100 g
  • caster sugar
    100 g
  • food colouring green, as desired (see tip)
  • food colouring yellow, as desired (see tip)

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 102.6 kcal / 429.5 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 11.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...