Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavo
- 400 g de mantequilla, sin sal
- 30 g de apio
- 30 g de poro
- 1 cdita de tomillo seco
- 15 g de perejil fresco
- 100 g de jugo de naranja, recién exprimido
- 4 cdas de sal gruesa
- 50 g de vino blanco
- 1 pavo, de 3.5 kg
- 3 naranjas, en rebanadas
- 3 cabezas de ajos, cortadas por la mitad con todo y cáscara
- 210 g de zanahoria, cortadas en trozos
- 300 g de cebolla, cortada en tozos
- aceite de oliva
Gravy
- 1 cda de fécula de maíz
- 40 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 16212 kJ / 3860 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 425 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Puré de papa
50min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Frijoles charros
35min
Pechuga de pavo rellena al horno
1 Std. 40 Min
Camarones al ajillo
25min
El mejor pavo navideño
4 godz. 40 min
Mantequilla de espinaca y cilantro
15 min
Yakisoba de camarón
35min
Lomo mechado
2h
Carne en su jugo
35min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min
Camarones al mojo de ajo
20min