Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de la masa<br>
- 1 huevo
- 65 g de agua, fría
- 5 g de sal fina, o al gusto
- 310 g de harina de trigo
- 130 g de margarina
Relleno de camarón
- aceite, la necesaria para freír
- 20 g de hojas de perejil fresco
- 100 g de cebolla, en cuartos
- 2 jitomates, en cuartos, sin semillas
- 1 cdita de sal fina
- 500 g de camarón pacotilla
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 50 g de mayonesa
- 2 aguacates, suaves, en rebanadas
- 10 g de salsa roja (p. ej. Valentina® ), al gusto
- 5 limones, en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4730 kJ / 1129 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 105 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1916 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolillos caseros
1h 40min
Pastel de tres leches
3h
Agua de horchata
15min
Pan de elote
2u.
Empanadas potosinas
45 min
Carnitas
50min
Tacos al pastor
1h 10min
Pay de manzana casero
2h 20 min
Dulce de tapioca
1u.
Horchata de avena
10min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25min
Tacos al pastor chilangos
40min