Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de la masa<br>
- 1 huevo
- 65 g de agua, fría
- 5 g de sal fina, o al gusto
- 310 g de harina de trigo
- 130 g de margarina
Relleno de camarón
- aceite, la necesaria para freír
- 20 g de hojas de perejil fresco
- 100 g de cebolla, en cuartos
- 2 jitomates, en cuartos, sin semillas
- 1 cdita de sal fina
- 500 g de camarón pacotilla
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 50 g de mayonesa
- 2 aguacates, suaves, en rebanadas
- 10 g de salsa roja (p. ej. Valentina® ), al gusto
- 5 limones, en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4730 kJ / 1129 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 105 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1916 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacos al pastor chilangos
40min
Clericot
10min
Pastel de tres leches
2h
Clericot
10min
Hot cakes
40min
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales de frijol con queso
2h 10min
Panuchos de cochinita pibil
35min
Tacos de camarón de la Viga
40min
Crepas
1h 15min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Crepas, receta básica
1h 20min