Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g butter, for greasing
- caster sugar, for dusting
- 150 g dark chocolate, small pieces or callets
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 200 g double cream
- 15 g cornflour
- 10 g cocoa powder
- ¾ - 1 Tbsp orange peel, finely grated, to taste
- 4 egg whites, from medium eggs
- 1 Tbsp icing sugar, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2721 kJ / 650 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche
5 Std.
Amaretti Crème Brulée
4h 30 min
Egg Liqueur Crème Brûlée
1h 15 min
Hazelnut Bavarian
6h 25 phút
Passion Fruit Soufflé
35 min
Almond Tuiles
1h 30min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2 godz.
Asparagus and Hollandaise Tart
40 min
Chocolate Orange Mousse
2h 20min
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2 godz. 30 min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55min