Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Soufflé with Orange
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
butter for greasing10 - 15 g
-
caster sugar for dusting
-
dark chocolate small pieces or callets150 g
-
egg yolks from medium eggs4
-
double cream200 g
-
cornflour15 g
-
cocoa powder10 g
-
orange peel finely grated, to taste¾ - 1 Tbsp
-
egg whites from medium eggs4
-
icing sugar (opcjonalnie) for garnishing1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.2 g
Kalorie
2721 kJ /
650 kcal
Tłuszcz
47.6 g
Węglowodany
44.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béarnaise Sauce
20 min
Chocolate Fondants
40 min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1 godz. 20 min
Panna Cotta
6 godz. 15 min
Rum Babas
3 godz. 45 min
Salmon Soufflé
1 godz.
Profiteroles
2 godz. 15 min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Hollandaise Sauce
15 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 godz. 15 min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min