Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Base
- 50 g caster sugar
- 100 g unsalted butter, diced
- 1 tsp vanilla extract
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 70 g plain flour
Filling
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 100 g caster sugar
- 220 g double cream
- 250 g chestnut purée
- 250 g cream cheese
- 3 medium eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 1200 g water
Chocolate Ganache Topping
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 80 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
Alternatywne przepisy
Apple strudel
1 godz. 45 min
Apricot Raspberry Cheesecake
5h 30min
Normandy Apple Flan
1h 25min
Mocha Cake
3h
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3h 30min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Almond Ice Cream (No Added Sugar)
10h 45min
Coffee Semifreddo
6 Std. 30 Min
Torta Pasqualina
1 Std. 50 Min
Plum and Apple Jam
40 min
Gluten Free Dark Chocolate & Chestnut Cream
50 min
Baked Vanilla Cheesecake
13h 25min