Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Base
- 50 g caster sugar
- 100 g unsalted butter, diced
- 1 tsp vanilla extract
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 70 g plain flour
Filling
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 100 g caster sugar
- 220 g double cream
- 250 g chestnut purée
- 250 g cream cheese
- 3 medium eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 1200 g water
Chocolate Ganache Topping
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 80 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
Alternatywne przepisy
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 Std. 30 Min
Red Velvet Cake
1h 20min
Frangipane Cake
1h 45 min
Honey cake
49 Std. 30 Min
Yoghurt Dressing
5min
Orange Sponge
2h
Watercress Cake
1h 10 min
Almond and Matcha Cake
1h 10 min
Strawberry and Pear Terrine
9h 30min
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4 Std. 30 Min
Pear and Walnut Cake
1h 35min
Praline Cheesecake
4h 10min