Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 1000 g Wasser
- 1 TL Öl
- 1 TL Salz
- 80 g Nudeln, z.B. Spaghetti (ohne Ei)
Garnelen-Pfeffer-Sauce
- 3 Schalotten
- 10 g Butter
- 60 g Crème fraîche
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
-
100
g Garnelen, geschält, gegart
lub 100 g Krabben, geschält, in Lake, abgetropft - 1 TL grüne Pfefferkörner, eingelegt
- 1 TL Zitronensaft
- 1 - 2 Prisen Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2688 kJ / 643 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Tintenfisch
40 min
Linguine mit Garnelen
35 Min
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
55 Min
Paella mit Hähnchen, Fisch und Meeresfrüchten
1h
Pasta mit Lachsfilet und Porree-Sahne-Sauce
1h
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40 min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25min
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchini
35 Min
Spaghetti mit Garnelen und Paprika-Gurken-Ragout
50min
Zitronen-Lachs-Pasta
1h
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 Min