Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves, peeled and crushed
- 30 g extra virgin olive oil
- 200 g courgettes, unpeeled, cut into thin sticks (5 cm long)
- 150 g carrot, cut into thin sticks (5 cm long)
- 1 celery stalk (approx 50 g), sliced
- 40 g onion, cut into wedges
- 200 g fresh mushrooms (seasonal), cut into slices
- 50 g leek, cut into slices
- 1 pinch fine salt
- 30 g soy sauce
- 1000 g water
- 1 tbsp coarse salt
- 100 g Chinese vermicelli (glass noodles)
- 100 - 150 g fresh soybean sprouts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 618 kJ / 148 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Tomato-egg soup
20 Min
Tofu stew
30 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15min
Stir-fried vegetables
10 Min
Umami Soup
1h 20 min
Asian vegetable soup with tofu
1 godz. 30 min
Baked spinach and eggs
40 min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 min
Macaroni ABC Soup
55 min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min