![Stir-fried noodles with vegetables Stir-fried noodles with vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7DE7B6A1-8BEA-4348-851C-D87BFC9D6806/Derivates/B8A65144-96BC-4273-8235-27DA47B0ACF3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves, peeled and crushed
- 30 g extra virgin olive oil
- 200 g courgettes, unpeeled, cut into thin sticks (5 cm long)
- 150 g carrot, cut into thin sticks (5 cm long)
- 1 celery stalk (approx 50 g), sliced
- 40 g onion, cut into wedges
- 200 g fresh mushrooms (seasonal), cut into slices
- 50 g leek, cut into slices
- 1 pinch fine salt
- 30 g soy sauce
- 1000 g water
- 1 tbsp coarse salt
- 100 g Chinese vermicelli (glass noodles)
- 100 - 150 g fresh soybean sprouts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 618 kJ / 148 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peruvian Seabass Salad
Brak ocen
Mapo tofu
15 Min
Curry chicken
1 godz.
Stir-fried vegetables
10 min
Yasai Yaki
25min
Chawanmushi
1h 15 min.
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 min
Tomato and bacon spaghetti
35min
Asian-style rice with eggs and vegetables
35min
Hot and sour soup
20min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 godz.
Olive Vegetable Rice
1h 5min